Silviu Predoiu

Distribuie:

Silviu

PREDOIU

Președinte PLAN

Motivație

Vreau o altfel de Românie. O altfel de Românie condusă de altfel de oameni, cu un alt fel de a face politica.
Vreau o țară cu politicieni care cred cu adevărat în valori și principii, care pun în centrul atenției lor interesul comun, nu pe cel personal.
Vreau respect – respect pentru cetățeni, respect pentru țară.
Vreau onestitate.
Vreau responsabilitate și vreau ca fiecare politician să răspundă pentru faptele și vorbele lui. Vreau ca legea să fie cu adevărat egală pentru toți. Vreau competență. Vreau transparență în actul politic și de guvernare pentru că avem dreptul să știm cum ne reprezintă cei aleși.
Vreau o țară a bunăstării, o țară atașată proiectului european care, în egală măsură, își apără identitatea și credințele, cu oameni demni, care au aici oportunitățile de a-și construi viața pe care și-o doresc.
Vreau o Românie respectată, care își apără interesele, care negociază, care are o voce și care stă dreaptă alături de oricine.
Și pentru aceasta am fondat, alături de colegii mei, Partidul Liga Acțiunii Naționale. Pentru că România are nevoie de un PLAN.

Biografie

Dacă ar trebui să-mi rezum activitatea profesională în trei cuvinte, acelea ar fi ”în serviciul public”. Am fost, vreme de 3 decenii, în serviciul României și al națiunii și am avut ca singur reper interesul național.
Sunt geolog, absolvent al Facultății de Geologie-Geografie a Universității din București dar am fost 30 ani ofițer de informații externe, spion. Am efectuat misiuni externe, am parcurs toate etapele unei cariere operative și manageriale în Serviciu, am lucrat pe cele mai provocatoare și interesante linii de muncă – contraspionaj extern, combaterea criminalității organizate, antiterorism, protecție internă.
În 2005 am fost numit prim-adjunct al directorului SIE, funcție pe care am ocupat-o până la trecerea în rezervă pentru limită de vârstă, în 2018. În această perioadă am fost și, vreme de aproape 4 ani, director interimar al SIE. Din aceste calități am reprezentat, cu demnitate, Serviciul și România în diversele formate bilaterale și multilaterale de cooperare internațională.
Mandatul la conducerea Serviciului a fost unul extrem de provocator nu doar pentru că timpurile și misiunile au fost de cele mai multe ori dificile ci și pentru că am avut de parcurs un amplu proces de reformă instituțională pentru a asigura integrarea deplină a SIE în comunitatea informativă nord-atlantică. Am plecat din Serviciu în 2018 cu sentimentul datoriei împlinite – lăsam în urmă unul dintre cele mai profesioniste și apreciate servicii de informații din NATO și UE.
Trecerea în rezervă a însemnat și recăpătarea dreptului de a-mi exercita o serie de drepturi și libertăți fundamentale interzise pe perioada activității, printre care și cel de activism politic. După o scurtă perioadă în care am fost membru al unui partid, unde am înțeles mai ales cum nu ar trebui să se facă politică, am înființat, alături de câțiva colegi animați de aceleași principii și valori, Asociația ”România implică-te” și ulterior Partidul Liga Acțiunii Naționale (PLAN), al cărui președinte am fost ales la Convenția Națională din 13.04.2024.

logo_map_PLAN

PLAN România

Avem un PLAN pentru ROMÂNIA și milităm pentru cetățeni care se implică, înțelegând că activismul politic nu este doar un drept ci, în timpuri dificile, și o datorie.

Dacă ne împărtășești valorile și vrei să participi la schimbarea României în bine, te așteptăm alături de noi!

Pagini oficiale:

Distribuie prezenta pagină pe: